• HomeHome         
  • Psihologie la ziPsihologie 
  • Informatica la ziInformatica
  • Filosofie la ziFilosofie    
  • Romantism si poeziePoezii        
  • HomeMuzica        
  •          

Construcții și așezări misterioase din trecut

De-a lungul timpului, omenirea prin existența ei, a lăsat multe urme istorice misterioase, ascunse însă sub mantia neagră a pământului. Astfel devenim tot mai mult conștienți, că noi cei de astăzi, nu suntem decât niște continuiatori ai procesului de umanizare a planetei și nu primii.


  În anul 1992 s-au descoperit sub pământ, în provincia Zhejiang China niște grote mari cu o arhitectură neobișnuită. Cu o structură din piatră, ele au tavane care ajung și la 100 de picioare în înălțime și parcă nu au fost făcute pentru oameni normali, ci pentru uriași.
Deși sunt în curs de desfasurare, cercetările arheologilor și al oamenilor de știință arată că grotele au fost create înainte de anii 200 î.en.
Cam deodată nu se cunoaște cine le-a făcut și în ce scop, rămâne în continuare un mister pentru știință și pentru istorie.



  În 1996, o echipă de arheologi germani cercetând pe o creastă de munte aflată la 7 mile de Sanliurfa în partea de sud a Turciei au făcut o descoperire de o bizară:
Un fel de altar religios sub formă de cerc și din pietre mari care ajung și la o greutate de peste 20 de tone.
Se presupune că acest edificiu datează din mileniul al 10-lea î.en.
Dar cercetările ulterioare au constatat că sub pământ se află mai multe structuri și că a fost o întreagă așezare primind numele de Göbekli Tepe.



  Ne fascinează piramidele din Egipt prin misterul și prin măreția lor.
Dar la cariera din nordul ținutului de unde se presupune că au fost scoase blocurile de piatră pentru construirea lor s-a descoperit în anul 2005 un obelisc uriaș neterminat. Acesta are peste 140 de picioare.
Se pare că acest proiect a fost abandonat, întrucât au apărut unele fisuri la cioplirea lui.
Unde trebuia să fie amplasat și ce rol trebuia să îndeplinească acesta rămâne un mister.



  În iunie 2013, un grup de arheologi au descoperit în Turcia o serie de tuneluri vechi neolitice din anii 12.000 î.Hr. Curios este că ele au servit ca așezări ale oamenilor, fiind găsite camere în care s-a locuit și diferite magazii de depozitare a alimentelor.
Astfel ele reprezintă adevărate localități subterane ce au legături între tuneluri, ca niște străzi.
Rămâne un mister, faptul, ce civilizație și ce popor au locuit în aceste așezări subterane.



  Descoperit în anul 1920 urmând apoi 4 decenii de săpături arheologice Mohenjo Daro din Pakistan, se crede că a fost prima așezare urbană din India antică. El a cunoscut o înflorire în urmă cu 2500 de ani î.e.n. ca apoi peste 600 de ani mai târziu oraşul să fie complet abandonat.
Arheologii nu au găsit resturi umane sau alte artefracte, semn că așezarea a fost părăsită pașnic din inițiativa localnicilor lăsând în urma lor casele goale.
Rămâne în continuare un mister ca oamenii de știință și istoricii să deslușească povestea acestui fost oraș antic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu